autoglaze.hu

Autófényezés lépései

Alapozás

Minden fényezni kívánt felületet a megfelelő tapadás, valamint fémek esetében a korrózió megelőzése érdekében lealapozunk. A sérült részeken, valamint a lakatolt fém felületeken az alapozó réteg szinte minden bizonnyal sérült ezért alapszabály a fényezés első lépéseként a megfelelő felületképzés, amellyel egyrészt megakadályozzuk a rozsdásodást, valamint jobb tapadást érünk el a következő rétegek számára.

Kittelés

A fényezési munkafolyamat következő lépéseként az egyenetlen felületek kitöltése érdekében ún. kitt felhordására kerül sor, amellyel a sérült elem adott formáját is kialakítjuk.

Csiszolás

A kittelés során maradt felületi egyenetlenségek tökéletesítése érdekében a sérült elemet le kell csiszolni, valamint itt kapjuk meg az elem végső formáját is.

Szórókittelés

Ebben a fázisban szórópisztollyal 2K-s (kétkomponensű) szóró kittet hordunk fel a sérült elemre, amellyel eltüntetjük a csiszolási karcokat és a felületen lévő kisebb egyenetlenségeket.

Maszkolás

A fényezés alatt nem álló elemeket precízen leragasztjuk, hogy a szálló festékköd ne takarja be őket.

Fényezés

Fényezés menete általában 3 réteg felhordásról szól, de ez eltérő lehet az Akril és a Metál bázisú festékeknél.

Polírozás

A fényezés végső fázisában a fényezett felület tökéletesítése a cél, amely során a matt felületeket, karcokat, illetve egyéb “idegen” anyagokat (általában por) eltüntetjük.

Login

Lost your password?